בתוכנית עמיתים במתנ"ס החליטו להרים את הכפפה ולפתוח פרויקט בשם "עשי זאת בעצמך" סביב עולם התוכן של שיפוץ, שדרוג ויצירה.
הפרויקט נבנה כסדנה המיועדת לנשים מתוך מטרה להפיג את הערפל סביב עולם התוכן של שיפוץ, שדרוג ויצירה ולאפשר מפגש נעים ויצירתי של חקירה, התנסות באופן אישי ושאלת שאלות.
המשתתפות שלקחו חלק בסדנא הן נשים מהקהילה הרחבה בקרית אונו והסביבה וכן נשים המשתתפות בתוכנית עמיתים, הפועלת להחלמה נפשית בעזרת הקהילה. המכנה המשותף שהפגיש נשים אלו יחד הוא הרצון להשתחרר מתלות ולרכוש מיומנויות חדשות, בתחום של שיפוץ עיצוב, תחזוקה ושדרוג של חללים.
הנשים בקבוצה למדו להכיר את ארגז הכלים באמצעות עבודה והתנסות עם מגוון חומרים, בנייה ויצירה וכן הוקדש מקום לשיח אודות חוויות אישיות, חששות ושאלת שאלות ידע. מפגש שלם הוקדש להתמודדות עם מצבי חירום בבית, מה עושות כשקופץ פיוז? מה עושות כשיש נזילת מים? או כשיש בעיות בכיור ובמערכת הביוב? התמודדות עם השאלות הללו אפשרו חוויה של מסוגלות עצמית, הגברה של ביטחון, של אמונה בכוחותינו להתמודד במגוון מצבים.
מה התוצאה אתם שואלים? כמו בכל מיומנות, ההתנסות הראשונה והמפגש עם החומר אפשרו ללכת את הצעד הראשון לקראת הגברת הביטחון והרחבת הכוחות והיכולות - או במילים אחרות כל מה שהיה צריך לעשות הוא לאפשר לנשים ללמוד, להתנסות וגם קצת להתבלבל ולטעות - וההתקדמות והביטחון לא איחרו לבוא. במפגשים האחרונים עבדו הנשים באופן עצמאי עם כל הכלים בארגז הכלים ובנו רהיטים קטנים בעצמן, באווירה טובה מלאה בתמיכה וכשמילים כגון: מקדח, ביט או דיבל אינן עוד מילים גסות. בשלב המסכם של הסדנא התקדמו הנשים לעבר הדובדבן שבקצפת בפרויקט - התנדבות בשיפוץ מרכז לנוער בסיכון שמטרתה לתרום בחזרה לקהילה הרחבה מתוך הידע והניסיון שנרכש.
מה המסקנה? שכולנו יכולות.
תוכנית עמיתים מלווה אנשים המתמודדים עם קשיים נפשיים בתהליכי שיקום והחלמה, מתוך התפיסה של תהליך הדדי בין המשתתפים לקהילה, בעבודה עם האדם ועם קהילתו.